Cine și ce este un lup singuratic?

Da! Vorbesc cu tine, cel ce citești și care presupun că ești înconjurat de mulți prieteni în viața de zi cu zi. Dar poate mă adresez și celor cu mai puțini prieteni, care au hobby-uri mai aparte și gusturi mai neortodoxe.

Ce e un lup singuratic? Cine e? Unde își face veacul?

Eu cred că lupul singuratic este o persoană plină de mister, cu un stil de viață incitant și cercuri sociale diferite, deosebite. Este o persoană căreia nu îi pasă de părerea celorlalţi și decide de unul singur, deoarece nu are nevoie de validarea sau de ajutorul altor persoane să ia o hotărâre. Este o persoană care îşi asumă rezultatele deciziilor sale, bune sau rele, din acest motiv este singur. Meditează. Reflectă clar asupra faptelor lui, trecute și viitoare. Învață din ele. Este șarmant, fiindcă știe ce simte și știe cum să exprime.

Oamenii din jurul lui sunt altfel. Sunt oameni cu alte tipuri de valori, alte obiective decât cele pe care le vezi în oricine altcineva. Sunt acel gen de oameni cu o varietate de plăceri și pasiuni din care el învață.

Are și el, la rândul lui, o mulțime de pasiuni din care împărtășește celor din jurul său, dar își cultivă și altele noi. Este un observator, fiindcă nu este ținut în loc de vreo perspectivă impusă din exterior sau ideologie. Este imperfect și știe acest lucru, însă lucrează să devină o persoană mai bună.

Este o personalitate aflată în subiectele de discuție ale altor oameni, din varii motive: invidie, gelozie, apreciere sau este dat drept exemplu.

Când șoimii tac, papagalii ciripesc, se spune.

Morala lupului singuratic este că, cu oricât de mulți oameni te înconjori, ai nevoie de singurătate și de timp pentru tine când îți construiești părți în tine și repari ce au distrus alții. Să fii un lup singuratic nu e un lucru ușor de făcut. Când hotărăști să fii unul, vei avea de-a face cu părerile celorlați, însă așa vei vedea că cei care îți respectă decizia sunt de fapt oamenii de care trebuie să te înconjori și pe care trebuie să îi apreciezi pentru că sunt valoroși. Ei vor fi cei care vor putea lua lucruri bune de la tine, iar tu de la ei. Tu vei fi cel ce îi va ridica, iar ei vor fi recunoscători pentru asta. Mă refer la faptul că îi vei ridica prin valorile tale, nu prin valoarea ta, pentru că nu banii sau statutul atrag oameni de calitate în jurul tău.

Cu toate acestea, a fi un lup singuratic este dificil, dar cu o mulțime de beneficii. Ai ocazia să îți creezi un stil de viață pe placul tău de care să fii cu adevărat mulțumit. Știu că singuratatea e un lucru de speriat, însă nu vorbesc de acel tip de singurătate apăsătoare și stingheră care distruge suflete. Vorbesc de o singurătate aleasă, care îți dă ocazia să fii mai introspect și prin care devii mai bun.

Crezi că este bine să fii un lup sau o oaie într-o turmă? Cred că știm răspunsul.


Dar mai bine, te întreb cum crezi că te poate ajuta lucrul acesta în viața de zi cu zi și cum poate ajuta acest lucru orașul nostru. Încă o dată cred că mulți se vor lovi de faptul că nu sunt oportuntăți în orașul nostru și nu e nimic de făcut, însă viața pe care o ai este cea mai mare oportunitate și ține de tine să ai un stil de viață sănătos în care tu să fii stăpânul.

Vreau să mă atacați în comentarii. Părerea voastră contează.

Stai drept și capul sus!

Autor: Victor Cozma


Niciun comentariu