Ivona, actriță nu doar pe scena vieții

Interpretarea unor melodii şi a unor poezii, dar şi jocul de rol sunt micile talente ale Ivonei, o tânără de 14 ani care apreciază foarte mult munca pe care o depun actorii. Pasiunea pe care aceasta o alimentează este teatrul deoarece când se află pe scenă, simte cum adrenalina îi curge prin vene şi orice durere dispare.  

Dragostea foarte puternică pentru actorie a prins rădăcini când a vizionat prima ei piesă de teatru alături de părinţii săi, având doar trei anişori. Din acea perioadă şi până în prezent a jucat în diferite piese de teatru, a recitat monologuri şi a participat la concursuri, dar şi la festivale concurs individual, dar şi alături de trupa Retro-Chic, unde prestează de şase ani. Cel mai important concurs a fost Festivalul de teatru „TEATRIX" de la Arad, unde a primit premiul doi pentru cea mai buna actriţă. 

Îi place la nebunie să joace în roluri de comedie, dar şi rolurile melancolice i se potrivesc. Actriţa sa favorită este Olivia Hussey deoarece a urmat modelul ei pentru rolurile dramatice, iar cel mai tare admiră felul în care aceasta transmite prin expresivitatea feţei durerea şi frica. 

Piesele de teatru îi alimentează energia și pofta de viață, activitate ce îi pune în mișcare rotițele creativității şi o ajută să îndepărteze timiditatea. „Nu îndrăzneam să scot niciun cuvânt. La teatru am învăţat să îmi canalizez emoţiile şi astfel, am reuşit să trec peste temerile mele" spune Ivona.
Pentru mica actriță, nu contează dacă pierde sau castigă, important este că s-a distrat pe scenă. Se consideră o persoană norocoasă pentru că are colegi de trupă excelenţi şi iubitori ca o familie. Să joace alături de ei o face cea mai fericită persoană din lume! 

Pe lângă plăcerea pentru teatru, Ivonei îi place să se plimbe cu bicicleta, sport ce o face să se simtă bine în pielea sa şi să se distreze în acelaşi timp. Relaxare, binedispunere şi fericire sunt stările pe care aceasta le simte atunci când cânta şi dansează alături de prieteni. 

Fiind o persoană foarte activă, îi place să facă mai multe lucruri deodată. Visează la o viaţă plină de peripeţii şi o carieră care oscilează între medicină si actorie. Toate aceste activităţi pe care ea le face o ajută să se calmeze, să se menţină sănătoasă şi să aibă o minte limpede. 

Acestea fiind spuse, ne putem da seama de faptul că Graur Ivona Maria este o fire veselă căreia îi place să se confrunte cu necunosutul, precum şi să intre în pielea diferitor personaje prin intermediul cărora aceasta se dezvoltă personal.

Autor: Ștefana Vintilă
Ilustrație: Mădălina Mujdei


The calm before the storm



Niciun comentariu