„Comorile” din... Cutia destăinuirilor

După cum bine știți, iar dacă nu, veți afla imediat, ,,Cutia Destăinuirilor’’ este un proiect realizat de echipa Adolescentin.

Cutia Destăinuirilor este o inițiativă plină de ambiție, entuziasm și spirit tineresc, care s-a desfășurat și se desfășoară în Liceul Teoretic „Ion Neculce”. Acest proiect presupune ascultarea adolescenților, a părerilor acestora legate de Tîrgu Frumos, fie ele bune sau rele. Așadar, elevii își pot transpune ideile pe foi, iar mai apoi să le depună în cutie pentru ca în cele din urmă noi să le valorificăm opiniile.

Poate unii se pot întreba de ce am numit aceste bilețele ,,comori’’ și e posibil să li se pară exagerat. Ei bine, eu nu pot spune că această asemănare este o exagerare, deoarece părerile oricărui om sunt importante și dacă acestea ar fi ascultate, cu siguranță lumea ar fi schimbată în mai bine.

Un exemplu bun care îmi susține părerea și în același timp concepția importanței exprimării ideilor ar fi filmul rusesc ,,12’’ în regia lui Nikita Mihalkov. Este un film excepțional, pe care vi-l recomand cu toată încrederea, o ecranizare cu o încărcătură morală deosebită, plină de semnificații și povețe.

Revenind la subiectul nostru, în Cutie au fost găsite bilețele cu remarci ale elevilor pe care le voi prezenta în continuare. 
Au fost plângeri în legatură cu străzile. Cred că infrastructura și România nu au ajuns nici până în prezent la un numitor comun, așa că o sa mă abțin.

O propunere interesantă a fost să se înființeze un club de lectură. Apreciez asta ca o posibilă activitate care se va manifesta pe viitor și ca pe un mod foarte eficient de dezvoltare pe mai multe domenii.

Un adolescent a menționat în scrisoarea lui: ,,spitalul” și ,,adăpostul de animale’’. Consider că și-a îndreptat atenția spre două aspecte foarte însemnate. Într-adevăr, spitalul orașului necesită mai mult interes din partea celor care sunt în măsura să ia asemenea decizii, pentru că, până la urmă, vorbim de sănătatea locuitorilor acestui oraș și nu numai. Cât despre adăpostul de animale, mă bucur din inimă că s-a amintit de acest loc pentru că sunt puse în joc niște suflețele nevinovate și sunt sigură că este fezabilă mai multă implicare, atât din partea cetățenilor cât și a conducerii locale. 

Au mai fost menționate și idei care calcă pe domeniul politicii. Dar consider că acestea nu sunt încă fondate, venind din partea unor adolescenți, deci nu le vom discuta.

În final, vă anunțăm că așteptăm și alte scrisori din partea voastră și părerile despre acest proiect si articol.

Autor: Ioana Marian

Niciun comentariu