Cu bac sau fără bac, aceasta-i întrebarea!

Ilustrație de MĂDĂLINA MUJDEI

Momente de viață – BACUL 


Discuțiile referitoare la cât de importante și de relevante sunt examenele naționale, așa cum este și Bacalaureatul, arată că avem o conectare socială pe care trebuie să o acceptăm. Întrebarea pe care trebuie s-o avem în minte sună cam așa: ce e important în viața noastră la un anumit moment? 

Bacalaureatul, ca alte momente din viața noastră, are o importanță, mai devreme sau mai tarziu. Formal, trebuie să parcurgem aceste examene, pentru că doar așa poate exista o coeziune socială și un anumit tip de recunoaștere. Non-formal, putem să excludem aceste examene din viața noastră și să ne concentrăm pe ceea ce ne pasionează, pe activitățile care ne împlinesc și ne fac să fim mai buni în ceea ce facem. 

Deciziile, alegerile pe care le facem, sunt date de multe ori de situațiile și de emoțiile de moment. Fiind atenți la aceste situații, putem să pregătim ceea ce nu poate fi cunoscut despre viitor. 

Dacă ești un bun inovator, atunci Bacalaureatul nu este o piedică prea mare. Dacă vrei sa fii cineva, atunci acceptă că trebuie să te pregătești pentru viață atât formal, cât și non-formal. Nu uita să răspunzi corect dacă ceea ce vrei sa faci acum este important. Examene vom avea toată viața. 

Autor: Dragoș-Andrei Preutescu

Niciun comentariu