Depinde doar de tine ce faci cu timpul tău!

Majoritatea tinerilor din ziua de azi își distrug sănătatea, educația și viața socială preferând să vizioneze seriale, să-și petreacă timpul în baruri și discoteci, în anturaje distructive sau navigând pe internet ore în șir. Aceștia nu realizează că timpul pe care îl risipesc cu nasul în tehnologie poate fi fructificat citind o carte, jucând jocuri de societate cu prietenii sau descoperindu-și pasiunile.

 Dar cum putem schimba asta? Nu o sa mint, e destul de greu, dar dacă există dorință și pasiune, totul e posibil! În jurul nostru sunt multe lucruri minunate pe care nu le observam pentru că tot timpul suntem acaparați de telefon. De exemplu, ieșind în natură și făcând diferite activități cu prietenii este mult mai distractiv decât să stai în casă cu ochii în monitor admirând viața altora. Poți să te plimbi cu bicicleta, să joci jocuri ale copilăriei sau să inventezi chiar tu o modalitate de a te distra.

Ce ar fi dacă ți-ai dedica doar o parte din zi calculatorului, iar restul timpului ți l-ai petrece cu oameni care îți influențează viața în bine? Sau mai bine citește ceva!  Dacă nu ești în vacanță poți merge la o oră non-formală a unui profesor, iar dacă ești, încearcă să vezi cum arată un training al unui antrepenor.

Acelor persoane care frecventează doar baruri sau discoteci, aş vrea să le prezint o lume necunoscută, în care există distracție fără alcool, dar cu diverse jocuri de societate, unde în loc de bani cheltuiți în van, îţi orientezi atenția către voluntariat, unde îţi poţi dezvolta talentele și întâlni oameni valoroşi, unde înveţi de la a picta artă naivă, a face obiecte din lut până la abilitatea de a vorbi în fața unui public, și multe altele.

Dar dacă nu există interes față de lucrurile de genul acesta, pur și simplu nu le poți schimba. O mare parte din educație vine în primii 15 ani de viață, iar dacă ți s-a indus ideea că discoteca te face o persoană importantă, în viitor e posibil să-ți înveți proprii copii să facă același lucru.

Pe lângă exemplele de mai sus avem și un număr mic de tineri care își petrec timpul citind, scriind, pictând, compunând poezii, plimbându-se cu prietenii și ieșind în medii propice culturii și socializării. Cultivându-te cu cât mai multe informații din diferite domenii, dezvoltându-ți abilitățile vechi și descoperind altele noi, devii o persoană nouă, cu interese deosebite. Barurile și timpul pierdut cu activități inutile nu te dezvoltă!

Poate nu pare important, dar dacă nu îți folosești timpul acum în mod benefic, în viitor vei regreta. Eu am ales sa devin un om mai bun, tu?

Autor: Ștefana VintilăNiciun comentariu