Ce ești tu? Bărbat sau femeie?

Haina îl face pe om?
Ei bine… DA!!!
Cum așa?

Tu când vezi un cavaler în armură, crezi că este acolo să te apere; este un simbol al curajului, al vitejiei și al onoarei, făcut să lupte cu balauri și să salveze domnița neajutorată, după care se însoară cu ea. Nu ai vrea să fii unul, astăzi? Poate, mai puțin cu însurătoarea.

 Hai să luăm cavalerul modern! Bărbatul în costum. Da! Costumul este armura cavalerului modern și la fel ca și în Evul mediu, trebuie câștigată. Atunci când mergi la un interviu pentru un loc de munca, porți un costum căci te face să pari un om serios și de încredere și încununează anii tăi grei de muncă. Mă rog lui Dumnezeu să nu fi mers la interviu într-un training. Dacă da, atunci nu trebuie să te mire de ce nu ai fost angajat.

Așa poți spune că îți câștigi armura. Un studiu arată că oamenii tind să creadă mult mai mult persoanele îmbrăcate la patru ace deoarece arată un anumit statut. Un costum nu e ieftin, nu-i așa? Trebuie să fie cineva cu buzunarul gros să și-l poată permite. Logic, nu? Politicienii poartă mereu costum pentru că inspiră încredere, cu toate că noi știm mai bine adevărul. Un doctor în halat alb simbolizează sanatate și puterea de a te trata. Datorită acestui lucru avem încredere în el.
Nu spun că ar trebuie să îți arunci hainele și să începi să porți un costum. Trebuie să te îmbraci conform evenimentului la care mergi. Nu ar fi deloc practic să porți un costum atunci când mergi la cumpărături într-o zi de weekend sau când mergi la sală, căci ar fi ridicol. Atunci poți purta ceva lejer. Nici cavalerii medievali nu purtau armura în afara câmpului de bătălie sau a turnirurilor. Mersul la toaletă nu ar fi fost amuzant.

Dacă mergi la sala, te îmbraci confortabil; daca ieși cu prietenii în oraș te îmbraci casual, cu blugi, tricou simplu, fără imprimeu, căci ai stil. Poate un tricou henley, iar pe deasupra o geacă de denim. Nu o să iei pantofi și vei lua o pereche de sneakeri simpli albi. Vans, Convers, poate.
Motivul pentru care scriu acest articol este datorită faptului că astăzi multă lume și în special tinerii au pierdut, din punctul meu de vedere, simțul stilului. Spun asta căci am fost unul dintre ei (cine mă cunoaște, știe despre ce vorbesc). Însă am învățat. Stilul este confundat atât de mult cu trendul, încât nu mai poți face diferența între băieți și fete. Încă mai cred că unii băieți vor să devina bărbați și nu invers.

Poate nu știai că unele vedete promovează anumite trenduri deoarece vor să iasă în evidență și să se promoveze, ori sunt sponsorizați de vreun brand. Încă o dată, nu fi o oiță într-o turmă și gândește critic și pentru tine. Nu urma niște vedete ale căror viață nu o cunoști, dar vrei să o ai pentru că ești nefericit cu a ta, ci mergi pe căi nebătute și fă-ți propriul stil, conform modului tău de viață și nevoilor tale. Dacă ești o persoană mai sportivă, e clar că vei avea nevoie de haine sport și mai puțin de un costum, cu toate că eu consider că oricine ar trebui să dețină măcar unul în garderobă. Anumite evenimente îl vor cere și nu e indicat să mergi în șlapi, pantaloni scurți și maieu. Lasă-i pe alții să facă asta!

Dacă lucrezi într-un birou e posibil să ai nevoie de mai multe costume! Dacă încă ești în liceu te poți îmbrăca casual. Poate ar trebui să ai o cămașă albă în dulap. Ține minte că, toate trebuie să îți vină perfect! Nu prea larg, nu prea strâmt.

Hainele sunt o altă formă de respect, față de tine și față de ceilalți, așa că, îmbracă-te cu bun simț. Dacă nu știi cum să o faci încă, poți apela la sfântul Youtube. Așa am făcut și eu și am văzut diferența. Cere sfatul unul amic pasionat de stil, caută modele bărbătești. Daniel Craig aka James Bond, oricum ambii se îmbracă grozav, Kitt Harrington, Duke of Whales, Harvey Specter etc.
Stilul e amuzant și conferă încredere când îl ai. Fii cu un pas în fața celor care se îmbracă cu șlapi, maieu extra larg și pantaloni scurți.

Dacă vrei să afli cum te poți îmbrăca bine cu bani puțini, vei găsi în curând un alt articol. Comentează mai jos și lasă-mă să știu!
Până data viitoare, stai drept cu capul sus!

Autor: Victor Cozma


Niciun comentariu