16 ani și o pasiune imensă pentru karate

Majoritatea oamenilor cred că artele marţiale sunt doar pentru băieţi spunând că fetele sunt prea firave pentru această artă. Andreea, o tânără energică şi determinată, îşi doreşte să demonstreze că o fată fragilă se poate descurca în situaţii mai puţin plăcute cu ajutorul acestui sport. 

A început acum patru ani să practice arte marţiale, mai exact karate. Andreea crede că acest sport are o influenţă bună asupra sa doarece o ambiţionează să-şi formeze un caracter frumos. Descurajările celor din jur nu au făcut-o să renunţe la pasiunea ei. Chiar și atunci când părinţii ei n-au susţinut-o, sugerându-i chiar să se retragă, motivul fiind că este un sport prea periculos pentru fiica lor, ea nu a încetat să creadă în visul ei. Acestora nu le era uşor să privească competiţiile Andreei ştiind că nu vor putea interveni dacă i s-ar fi întâmplat ceva. 

Unele persoane chiar i-au spus că sunt bani irosiţi, dar toate aceste aspecte au făcut ca acest sport să devină prioritatea ei. Poate că nu a urcat tot timpul pe locul întâi în cele 24 de competiţii la care a participat, dar asta a făcut-o să realizeze că atunci când pierdea, era pentru că adversarul său a muncit în măsură mai mare, motivând-o să se antreneze de zece ori mai mult. „Fiecare competiţie a fost specială, pentru că toate au trezit in mine emoții şi trăiri de nedescris. Toate au reuşit să mă motiveze; toate şi-au lăsat o amprentă vizibilă în inima şi caracterul meu.”

Sala de antrenamente reprezintă pentru ea locul în care toate problemele sale sunt date la o parte datorită faptului că se dedică trup şi suflet în ceea ce face şi nu lasă pe nimeni şi nimic să îi distragă atenţia în timpul antrenamentului.  Acest sport a devenit pentru ea  „acasă” în adevăratul sens al cuvântului, însă nu ar fi simţit această afecţiune dacă nu ar fi fost instructorul ei. „Este un om deosebit şi datorită dumnealui am ajuns atât de departe. Nici nu ştiu cum i-aş putea mulţumi pentru tot sprijinul şi dedicarea depusă pentru a forma persoana care sunt astăzi.”

Visează  să aibă o sală unde să îşi depună toate puterile pentru a-i învăţa calea artelor marţiale pe „copilaşii ei” a căror formare să fie una decentă şi puternică.  Este bucuroasă căci a avut ocazia de a cunoaşte aceşti oameni minunaţi care au învăţat-o atâtea lucruri frumoase. De multe ori zămbea în clipele când ploile de lacrimi îi acopereau faţa, ştiind că se va întoarce în sală şi va putea da uitării orice grijă. 

Munca depusă în timpul liber o ajută să se perfecţioneze în ceea ce îi place şi să ajungă cât mai aproape de visul său. Acestea fiind spuse, am relatat povestea luptătoarei Doroftei Andreea Ioana. Iubire, putere, pasiune, ambiţie – într-un cuvânt Andreea!

Autor: Ștefana Vintilă
Ilustrație: Mădălina Mujdei


Niciun comentariu