Doar o zi obișnuită?

I-ai oferit astăzi o floare mamei tale?  
Dar de ce doar azi? Am văzut o mulțime de fete cu flori în mână în această zi, dar în altele deloc. Și nu spun că a da flori de opt martie e ceva rău, dar nu ar fi mult mai frumos să vezi cupluri cu flori și în alte perioade ale anului? Multă lume dăruiește cadouri doar cu ocazia unui moment special. Însă de ce? De ce să îi amintești iubitei tale că o iubești doar de opt martie sau de ziua ei? De ce să nu i-o arăți de fiecare dată când o simți? Presupunând că o simți mereu.

Poți acorda câte o atenție persoanei iubite într-o zi obișnuită. Cât de fericită crezi că se va simți? A face pe cineva fericit fără motiv înseamnă a te face pe tine fericit. Cum vei reacționa când vei vedea zâmbetul de pe buzele mamei tale ce tocmai a primit un trandafir de la fiul ei iubit? Dacă am face cu toții asta, ar fi lumea cu mult mai bună și mai iubitoare.

Însă, unele cadouri costă destul de mult. De ce să dai minim 40 de lei pe cadouri când puteți merge la un film amândoi? Sau să ieșiți împreună undeva? Cred că ar fi o atmosferă mult mai romantică, și persoana iubită s-ar simți mult mai bine așa. În plus, florile nu vor ține atât de mult timp, iar ciocolata pe care tocmai i-ai cumpărat-o nu cred că o să-și  găsească loc în vitrină, pentru a fi privită cu atenție. Până la urmă, câteva cuvinte scrise din inimă contează mai mult decât orice.

Hai să ne amintimin că în alte țări, spre deosebire de noi, nu se sărbătorește această zi. Cum niciodată nu este doar lapte și miere, în unele țări nici nu sunt respectate drepturile femeilor, darămite o zi specială a lor. Oricum, acesta este un subiect delicat despre care vom vorbi într-un alt articol. Esențialul este să respecți femeile, și nu doar pe cele deosebite din viața ta. O comunitate mai frumoasă se clădește pe respect.

Așa că data viitoare când vrei să o faci fericită pe iubita ta, fii original, vino cu alte idei, nu cu flori și ciocolate ca toți ceilalți. Vei observa și tu cât de specială se va simți. Uneori e bine să fii spontan și să-i surprinzi pe cei dragi. Cum am mai spus, nu trebuie să fii tandru numai de opt martie, sărbătorește acel opt martie în fiecare zi!

Ce s-ar face lumea fără femei? Fără aceste ființe superbe care ne luminează viețile și ne sunt alături mereu? Ele sunt bucuriile noastre, razele noastre de soare. La mulți ani, femei! Să fiți mereu așa tandre cu noi și să ne iertați când greșim. Ne auzim la un următor articol, pace vouă!

Autor: George Păiuș

Niciun comentariu