Lumea virtuală și părțile ei pozitive

Alexandru Ioan Oiță este un tânăr de 16 ani din Tîrgu Frumos, pasionat de crearea și editarea videoclipurilor. Pentru că această activitate îl face să se simtă liniștit, el spune că îi oferă „o stare care nu poate fi descrisă” și îl ajută să dea tot ce e mai bun din el pentru un scurtmetraj sau montaj ce îi aduce satisfacție.

Totul a început când mama sa i-a cumpărat primul calculator, în 2012. Pasiunea sa a izvorât vizionând pe YouTube tutoriale despre filmele și părţile cinematice. Aceste lucruri i-au stârnit lui Alex interesul și curiozitatea.

Ceea ce l-a făcut să continuie au fost atât aprecierile primite de la familie și prieteni, cât și cele primite în mediul online unde aceasta postează munca sa. Visul lui este de a avea o carieră în montage maker în cadrul cinematografiei sau al arhitecturii.


Mama sa avut un rol important in descoperirea pasiunii lui, aceasta ajutându-l să își dezvolte interesul pentru ceea ce face azi. „Chiar dacă mama nu a stat cu mine în casă 24 de ore din 24, pot spune că a fost mereu alături de mine prin nenumarate mijloace și că tot ce am primit, în special darul de a desena și vederea în perspectiv, sunt de la ea. Este o persoană unică în  viața mea, persoana care mi-a dat tot ce a avut ea mai bun.”

Datorită prietenului său cel mai apropiat, Vasile, cu care s-a simţit într-un fel deosebit, acesta a devenit „mult mai sociabil, prietenos, ajungând să nu mă mai supăr din orice, așa fiind vechea mea personalitate”. Cunoscându-l mai bine pe prietenul său, nu a mai avut vreo ceartă sau motiv de suparare, starea sa devenind din ce în ce mai bună, Alex spunând că „lucrul acesta mi-a stârnit interesul de a avea o pasiune și de a-mi umple timpul”.

Tânărul se simte mândru de evoluția sa din ultimii doi ani, pentru că a ajuns ce și-a dorit - un copil care trăiește fiecare zi, bucurându-se de orice mică surpriză și moment de a zâmbi. Acesta spune că va fi mereu fericit cât timp face ceea ce îi place.

Pe lângă această pasiune, în timpul liber preferă să deseneze, să cânte la chitară și să facă fotografii. Petrece momente frumoase alături de prieteni cărora le oferă „plăcerea pasiunii” sale: imortalizează cadre deosebite și filmează drept amintiri de păstrat pentru anii ce vor trece.

Alex ţine să mulțumească din suflet familiei, în special bunicilor săi și mamei sale, dar și lui Vasile care este pentru el ca un frate din altă mamă.


Text: Ștefana Vintilă








Niciun comentariu