Talentul mai trece și prin stomac

Cu talentul te naști, însă fără a-l cultiva, scânteia se stinge încetișor și rămâne pierdută. Putem spune același lucru și despre cofetărie. Împletit cu dragoste și pasiune, talentul înflorește și devine măiestria de a aduce zâmbete pe chipurile oamenilor printr-o simplă felie de tort, printr-o prăjitură sau poate o tartă. Știți cum se spune, nu? „Nu poți cumpăra fericirea, dar poți cumpăra un tort. Și ar fi cam același lucru.”

Nadia Timofte și-a descoperit talentul acum mulți ani când făcea torturi pentru zilele de naștere din famile, iar acestea, surprinzător, ieșeau mult mai bine decât se aștepta. Mai târziu, torturile ei au început să se regăsească la fiecare petrecere din cercul de prieteni, ajungând acum ca numeroase persoane din Tîrgu Frumos, dar și din Iași, să apeleze la mâinile ei dibace.

„Cea mai mare satisfacție este să îți vezi munca apreciată. După ce comanda este onorată unei persoane, începe să apară stresul. Mă gândesc încontinuu dacă blatul a fost destul de însiropat, dacă decorul a fost pe placul clientului. Sunt foarte atentă la detalii. Însă sentimentul de fericire reapare atunci când primesc mesaje de mulțumire ca acestea: Genial, un deliciu! Toată lumea a fost încântată de munca dumneavoastră. Aveți niște mâini de aur! Și în acele momente știi că ești pe drumul cel bun...” ne spune Nadia.

În prezent, Nadia urmează cursuri de cofetar-patiser în urma cărora așteaptă să dobândească mai multe cunoștințe și o diplomă de calificare. Mai jos puteți vedea câteva dintre „operele ei artistice”.

Pentru mai multe imagini accesați contul ei de facebook sau de instagram: Facebook InstagramNiciun comentariu