O inimă plină de culoare

Mădălina Gabriela Butnaru este o adolescentă din Tîrgu Frumos, pasionată de desen. Tânăra de 17 ani este elevă la Liceul Teoretic „Ion Neculce”, unde studiază matematică-informatică.

Când aceasta avea șapte ani, o urmărea pe mama ei cum desenează, fapt ce a făcut-o să își dorească foarte mult să continuie acest domeniu.
A studiat cursuri de artă grafică și pictură pentru „a înțelege că viața merită trăită cu pasiune”, deoarece prin această măiestrie se simte mai plină de viaţă, mai deschisă și mult mai creativă. Eleva ne mărturisește că „adeseori arta este neînțeleasă și criticată dar ea rămâne cea mai de preț comoară a mea. Nu trebuie să o pierd niciodată!”

Ceea ce o face să continuie este bucuria pe care i-o oferă această pasiune, ea spunându-ne veselă: „continui pentru că vreau să-mi mențin bucuria în mine prin ceea ce-mi place să fac. Când decid să mă implic în ceva, orice ar fi acel ceva, devine foarte semnificativ și profund.”

Mădălina, atunci când desenează, simte că e liberă să își exprime ideile și să le pună pe hârtie exact cum și le imaginează. Tânără ni-l dă ca exemplu pe Salvador Dali care a spus că „Desenul reprezintă sinceritatea din artă. Nu este posibil să trişezi. Este ori bun ori rău.”

În ciuda faptului că a vrut să renunțe de multe ori, dar și a impresiei că ceea ce face nu o va ajuta în viitor, și-a dat seama că orice nesemnificativă activitate are un rol în viaţa ei.

Adolescenta este încurajată de persoanele din jurul său, în special de părinți. Aceștia, susținând-o în fiecare moment și învățând-o să fie perseverentă, îi deschid porți noi spre succes, după cum spune chiar ea: „am creat o legătură puternică și mi-au fost îndeplinite atât nevoile emoționale cât și cele fizice.”

A participat la aproximativ 45 de concursuri, cel mai important find concursul internațional din 2013, care a avut loc în Iași și s-a numit „International Contest of Visual Arts -Structure and Colour”, unde a obținut premiul doi din mii de particpanţi. Acesta a ajutat-o să își dea seama că ea POATE și că are talent.

În timpul liber îi place să citească cărți de psihologie, care o ajută să aibă altă percepție asupra lumii și să se ocupe cu arta unghiilor, deoarece o vede ca pe o pictură  a „tablourilor” în miniatură.

Mădălina visează la o carieră în domeniul arhitecturii și al design-ului, pentru că asta este dorința ei din copilărie și reprezintă ceea ce îi place să facă cu adevărat.

Este foarte fericită că a reușit să persevereze în ultimii ani și că are lângă ea persoane minunate. Gândurile pozitive pe care acești oameni i le transmit îi dau putere să meargă mai departe.


Autor: Ștefana Vintilă

Niciun comentariu