Necunoscut despre lucrurile cunoscute

Cravata. Formal sau casual?

Cravată confecționată manual de VICTOR COZMA
Unul dintre accesoriile tipic masculine este cravata. Toată lumea știe că o cravată se poartă, de obicei la un costum, care vine bine pe corp, asortată în funcție de culoarea acestuia și a cămășii. Însă prea puțini bărbați se gândesc să asorteze cravata în funcție de eveniment sau în funcție de ocazia cu care poartă una. 

Cravata nu este văzută ca accesoriu casual, tocmai pentru că mulți bărbați văd acest accesoriu doar împreună cu un costum sau măcar cu o jachetă sport sau blazer. Dar dacă ți-aș spune că poți purta acest minunat accesoriu la o geacă de piele sau denim! Cam în afara zonei de confort, nu? 
Problema este că nu orice cravată poate fi purtată într-un cadru casual. În acest caz trebuie să alegi cu atenție materialele din care este creată cravata, precum cele mai mate, cu texturi interesante, ca cravatele tricotate sau chiar din denim. Situațiile casual oferă o varietate de opțiuni de purtare a cravatei, cu diverse jachete, veste, cămăși, atâta timp cât coordonezi și asortezi culorile bine.

În materie de momente formale, cravata trebuie să fie creată din materiale mai fine, în culori mai formale, închise, nu foarte intense dacă alegi să porți culoare și, întotdeauna trebuie să transmită mesajul potrivit, indiferent de ocazie. 
Vestimentația trebuie să fie o plăcere de a o purta și o plăcere de a o privi, indiferent de ce porți. 

Autor: Victor Cozma


Sportul și viața cotidiană

Trăim într-o lume tehnologizată în care există diferite modalități de a ne ocupa timpul. Sportul a devenit un trend, ceva ce ar trebui să facem pentru că ni se pare cool, fără să vedem cu adevărat benficiile pe care acesta îl aduce.  Acesta este recomandat sub orice formă încă din copilarie pentru îmbunătățirea sănătății și a minții, prevenind creșterea colesterolului, a presiunii sângelui, a diabetului, probleme ale articulațiilor, respiratorii și multe altele.

Sunt multe sporturi care ne pot îmbunătăți calitatea vieții, crește încrederea de sine și care ne pot construi un caracter puternic, cum ar fi fotbalul, mersul pe bicicletă,  alergatul, mersul la sala de forță, o plimbare în aer liber, baschet, dans, înot, volei. Mișcarea, fiind ea de orice fel, crează o bună comunicare în-tre mușchi și minte.

Există o sumedenie de sporturi care ni se potrivesc și care ne pot ajuta să ne îmbunătățim calitatea vieții. Fiecare dintre noi poate crea propriul mod de a face mișcare.
De ce să nu dansăm în timp ce facem curat în dulap?

Autor: Cristi Păiuș

Niciun comentariu