Poezia ca terapie prin cuvânt și iubire

Poezia ca terapie prin cuvânt și iubire




„Tu ce-ai făcut astăzi?”, carte ce îl are ca autor pe omul cu multe domenii în spate precum economia mediului și comunicare și relații publice, Ovidiu Scridon, a fost lansată luni, 2 iulie 2018, în sala de festivități a Centrului Social Multifuncțional din Târgu Frumos. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Orășenească „Universul cunoașterii” și Primăria Orașului Târgu frumos.

Lucrarea este o invitație la reflecție, la care autorul, fost profesor de matematică, prezentator de știri, realizator de programe, director de trafic, a lucrat în timpul pauzelor de masă ale job-ului pe care l-a avut în Marea Britanie. Acesta a folosit poezia ca pe o terapie în viața de robot ce dorea să se instaleze în rutina sa.
Scriitorul a abordat un stil de lansare diferit, mărturisind că nu ar înțelege nimic dacă ar vorbi atât de multe persoane la masa de prezidiu, „îngropând”cartea în sine. Așa că a emoționat oamenii prezenți recitând o parte din poeziile acestei cărți și cântând melodii de pe albumele sale.
Trăirile pe care le-a avut în Marea Britanie l-au făcut să scrie „Tu ce-ai făcut astăzi?”–  prima carte publicată, dar a doua scrisă (prima fiind „Portretul unui gând”), prin care vrea să transmită emoții, bucurie și reflecții. 

„Oamenii trebuie să fie conștienți că viața trece și că ai o datorie față de tine: să trăiești frumos.” a declarat acesta pentru ziarul „Vorbe cu Tîrg”.
Cei prezenți au ascultat cu emoție cântecele scriitorului, fredonând împreună cu el și suspinând când acesta recita poezii pline de dor sau de regret, despre viață, sentimente, trăiri.
Autorul s-a declarat bucuros că a avut oportunitatea de a-și lansa cartea la Târgu Frumos, urmând să susțină același eveniment și în Botoșani, Dorohoi, Roman, Bacău, Blaj, Reghin, Mediaș și Mureș. 


“De ce-aș fi trist când inima îmi bate,
Și pentru viață am un chef nebun,
Când ochii îmi sclipesc încă-ntre pleoape
Și încă pot să tac sau pot să spun?”

„De ce-aș fi trist?”
Ovidiu Scridon

Autor: Lăcrămioara Moldovanu

Niciun comentariu